Black Hill

Black Hill Clever Solutions – smarta lösningar helt enkelt!

Black Hill är en märkesvara med höga kvalitetskrav och finns i produktsegmenten väskor, ryggsäckar, kepsar och mössor. Vi på Black Hill har gediget kunnande, känsla för detaljer, stor uppfinningsrikedom och ställer alltid användarens behov i centrum när vi tar fram våra produkter. Allt detta borgar för mycket funktionella produkter i genomarbetad design och med mycket hög kvalité.

En Black Hill produkt är en märkesvara som är utvecklad och designad av vårt erfarna utvecklingsteam i Sverige. Produkterna tas fram och utvecklas från grunden och testas noggrant i olika former av kvalitéts- och miljötester för att klara av sitt tänkta syfte på bästa tänkbara sätt. Black Hill är ett varumärke av hög kvalité, lång hållbarhet, med smarta lösningar och välarbetad design!

Socialt ansvar

Det är viktigt att ställa krav!

På Black Hill ser vi vårt sociala ansvar som en viktig del i vårt arbete. Vi har medvetet valt att arbeta med regioner där det sociala ansvaret ligger på en högre nivå än i andra delar av världen. Det är för oss en fullständig självklarhet att arbetsförhållanden ska vara goda och följa de lokala lagarna, att ersättningar ligger på en korrekt nivå och att otillåtet barnarbete inte förekommer.

Vi arbetar ständigt med att påverka och förbättra arbetsförhållandena, miljön och ersättningsnivåerna för arbetarna i de fabriker vi arbetar med. Under de senaste åren har det också skett en markant förbättring av löneläget och även arbetarens position och förhållande har förbättrats. Vi har en uppförandekod där vi ställer krav på våra leverantörer och ser även samarbetet som en viktig del i att tillsammans kunna hjälpa dem att själva bli bättre i detta arbete. Vi genomför också regelbundet s.k. ”Social Audit” inspektioner av tredjepartsinspektörer på fabriker vi jobbar med.

Miljö & Green Line

Det är viktigt för oss att jobba för en hållbar framtid!

Black Hill värnar om miljön och vår framtid.  Vi på Black Hill har lång erfarenhet av import ifrån Asien och fortsätter ständigt med åtgärder för att förbättra miljön, speciellt med fokus på våra leverantörer och deras arbete. Vi har ett nära samarbete med våra leverantörer och jobbar hela tiden med att hitta och utveckla metoder i produktion, hantering och tillverkning av material som är bättre för miljön.

Vi ligger långt fram gällande miljövänliga material. Alla Black Hill-produkter är tillverkade i enlighet med EU-förordningen REACH bilaga XVII, som anger regler för varor.

Med GREEN LINE produkter går vi steget längre och producerar varorna fria från samtliga SVHC (*) - kemikalier som vid produktionstillfället återfinns på den s.k. Kandidatlistan i REACH. Detta innebär att GREEN LINE produkter är extra skonsamma för miljön. Man skulle kunna jämföra det med att välja elbil före bensinbil, krav/eko-mjölk istället för vanlig mjölk, ett medvetet val för att värna vår miljö. Väljer du en GREEN LINE produkt är du också med och värna lite extra om miljön.

Materialen till våra produkter specialtillverkas och laboratorietestas för att säkerställa att inga otillåtna mängder av SVHC kemikalier finns i dessa innan de används i produktionen.

Arbetet för en bättre och mer hållbar livsstil för att säkerställa miljön för våra barn och barnbarn är viktigt för oss och vi jobbar ständigt sida vid sida med forskningen för att kunna göra ännu mer!

(*) Substances of Very High Concern

 

Kundtjänst

Vår kundtjänst har öppet 
Måndag-Torsdag: 08.00-17.00
Fredag: 08.00-16.00
Lunchstängt: 12.00-13.00

»  Kundtjänst
» Villkor & frakter 
» info@blackhill.se

Kontakta oss / Information

Backegårdsvägen 1 | 459 30 Ljungskile 
Organisationsnummer: 556472-4325
Telefon: 0522-290 60
Mail: info@blackhill.se

» Om cookies |  » Sitemap  |   © Black Hill