Telefon: 0522-290 60   Mail:  info@blackhill.se

Mer om detaljer & material

Vad är vad, vad innebär 1680D, vad är en säkerhetsficka?

Black Hill arbetar endast med noggrant utvalda och kvalitetstestade material
och lägger ner mycket tid på smarta och användbara lösningar
och funktioner på sina väskprodukter, här hittar du all info du behöver.

Hem / Väskor / Detaljer & material

Material & kvalité

Kvalitet, design och hållbarhet

Black Hill arbetar bara med kvalitetsmaterial som testas och kontrolleras och vi har ständigt kontakt med fabrikerna som tillverkar våra produkter. Samtliga Black Hills produkter är egentillverkade och designade av vårt team i Sverige. Alltså tycker vi att det är ytterst viktigt att hålla uppe kvalitén och standarden på våra produkter. Det handlar om att utveckla snygga väskor med alla funktioner man kan behöva och att de är hållbara under en lång tid! En Black Hill-väska är kvalité, design, smarta lösningar och hållbarhet! Här hittar du mer info.

1680D Polyester
Ett lyxigt, kraftigt, slitstarkt material som används till många lite tuffare och elegantare väskprodukter.Tryck- och brodyrvänlig.

600D Polyester
Klassiskt material som finns på många av våra väskor - stabilt, slitstarkt material av hög kvalitet med bra pris! Tryck- och brodyrvänlig.

RPET
Materialet är tillverkad av återvunna PET flaskor, ett sätt att hålla plasten borta från naturen och undvika slöseri med jordens resurser. Det återvunna PET materialet är förstärkt med TPE, en miljövänlig, PVC fri baksida som gör det vattentätt och stabil.

420D Nylon Gorge 
Exklusivt och tåligt material med fin struktur och litet rutmönster. Detta är material är också återvunnen PET/TPE och PVC-fri. Återfinns på till exempel vår exklusivaste datorväska Glasgow. Tryck- och brodyrvänlig.

Polyester Jacquardmönstrat
Fint jacquardmönstrat polyester som är väldigt mjukt, följsamt och miljöanpassat enligt Green Line. Ger ett lyxigt intryck. Tryck- och brodyrvänlig.

Soft PU / PU
Ett mjukt smidigt material som vi använder till vår Douglasserie. Det är ett konstläder-material och PVC-fritt. Tryck och brodyr. 

Bomullscanvas
Kraftig och slitstarkt material i 100% bomullscanvas. Det både ser snyggt ut och har hög kvalité - vår bomullscanvas är riktigt rejäl och ger en riktig retrokänsla samtidigt som den är väldigt mjuk och följsam. Tryck- och brodyrvänlig.

Ripstop
Mjukt, följsamt och lite tunnare material med rutmönster som fortfarande håller hög kvalité och testas regelbundet.Används både som grundmaterial på väskor eller som en snygg kontrast eller designval. Vi har flera olika typer av Ripstop. Tryck- och brodyrvänlig.

Green Line
Black Hills miljövänligare väg - Green Line innebär att produkten är lite extra anpassad för att skona miljön. Väskor som är Green Line innebär att de är ftalatfria och vid produktionstillfället miljövänliga i enlighet med miljökraven i den av EU upprättade REACH-listan.

Starka sömmar & dragkedjor
Black Hill är noggranna med starka sömmar och dragkedjor på sina väskor. Extra starka sömmar på bärhandtag, hängare, axelband och så vidare för att uthärda kraftig ansträngning. Vi är noggranna med att kontrollera kvalitet och kör tester både på fabrik och på lagret. Black Hill arbetar även alltid med kraftiga dragkedjor och dragare av hög kvalité, då vi vet hur irriterande dragare som lossnar och blixtlås som går sönder kan vara. Black Hill-väskor har oftast 2-vägsblixtlås.

Innerväggar
Black Hill använder nästan alltid rejäla innerväggar av samma material som grundväskan. Här fuskas det inte med billigare material inuti väskprodukterna utan det är kvalité rakt igenom. Detta medför lång hållbarhet och stabilitet på produkterna.


Väskdetaljer, fickor och lösningar

Black Hill - Clever Solutions

Vi på Black Hill är noggranna när vi utvecklar och tillverkar våra väskprodukter och lägger ner mycket tid på kvalité, funktionalitet och design. Här kommer en förklaring för olika väskfunktioner och benämningar som nämns på sidan.

Säkerhetsficka
Förvara värdesaker säkert. Säkerhetsfickan är en populär och smart ficka som är placerad på ryggsäckens rygg och som alltid har dragkedjestängning och i de flesta fall med ett litet skyddande lock med kardborrestängning.
Passar för pass och plånbok.

Värdeficka
Värdefickan är en dragkedjeficka som sitter inuti huvudfacket eller någon annan ficka på väskan. Perfekt att förvara småsaker i som du lätt vill komma åt.

Justerbart axelband
Vi arbetar endast med justerbara axelband så att det enkelt ska gå anpassa längden. På de flesta av våra väskor finns dubbel justering för perfekt anpassning. Många väskor i vårt sortiment har dessutom en vadderad axelplatta.

Övernattningsdel
Övernattningsdelen är en extra lyx som finns i några av våra väskor. Den kan skilja sig lite beroende på väska, väskor med detta lämpar sig extra bra för övernattning. Till detta räknas både necessäravdelning eller det mer komplexa och lyxiga klädfacket med spännband och flera fickor. Allt handlar om ordning och reda!

Sko/klädpåse
En sko-/klädpåse är ett smart och väldigt uppskattat komplement till väskan. Istället för det klassiska skofacket på gaveln arbetar vi mycket med den uttagbara påsen med dragsnöre som man kan ha skor och smutstvätt i. Eller om väskan är full så kan man bära extrasaker i påsen vid sidan om.

Tvåvägsblixtlås
I nästan alla fall arbetar Black Hill med tvåvägsblixtlås på fickor på utsdand väskor (vissa undantag finns). Detta gör det lättare för dig som användare att arbeta med väskan/ryggsäcken och komma åt eller lägga i saker i dess fickor.

Dold ficka för märkning
Black Hill är experter inom presentreklam, märkningsdragkedjan är fint exempel på hur vi ständigt arbetar med att hitta förbättringar och lösningar på problem. Med denna dragkedja så kommer man åt att märka produkter som kanske har en vaddering eller ett fint foder som man inte vill förstöra med transferpress eller brodyrmaskin. Ett fiffigt sätt att tillföra kvalité och göra produkterna lättarbetade.

Organizer
Organizern är precis vad namnet säger, ett sätt att organisera bland sina saker. En organizer är perfekt för arbetet eller skolan där man har många småsaker som pennor, visitkort, block osv - ett sätt att hålla ordning på dina saker helt enkelt!

Utbytbara snördragare
Du kan lätt extraprofilera din väska eller ryggsäck genom att byta ut väskproduktens ordinarie snördragare. Vi har snördragare i två olika varianter. Perfekt på till exempel en svart väska som ska ha en orange brodyr.

Glasögonhållare
Glasögonhängaren är en extra finess som finns på några ryggsäckar, med denna så kan du smart, snabbt och enkelt hänga dina glasögon på axelbandet på bröstkorgen så de är lättåtkomliga och att du alltid vet var du har de.

Trolleyfäste
Med trolleyfästet som sitter på baksidan av vissa väskor eller ryggsäckar så kan du fästa din väskprodukt på en trolley. Snabbt och enkelt att montera och ger dig bra avlastning på resan.

Vadderad laptopficka
Datorfickan är till för att skydda till exempel din laptop, surfplatta eller liknande från stötar och smällar i vardagen. Dessa kan finnas i både ryggsäckar och axelväskor. Dessa finns i olika storlekar - vi anger storleken i cm då laptopens tum-storlek endast är skärmen och inte den fysiska bredden vilket kan skilja sig flera cm mellan laptops av samma tum.

Laptop storleksguide:

10-14” ~ 23-33cm
15-16” ~ 34-38cm
17-24” ~ 39-55cm

Olika tillverkare har olika storlekar på sina datorer. Kontrollmät alltid din dator, storleksguiden är bara en fingervisning.

Justerbara midje-/bröstband
På ett antal av Black Hills ryggsäckar så finns det midjeband, bröstband eller båda två. Dessa är till för din bekvämlighet och fungerar som avlastning vid tung packning eller så kan det vara skönt att stabilisera vid långa vandringar. Dessa är justerbara - bröstband går att justera både vertikalt och hur hårt det ska sitta.

Dokumentficka
Håll ordning och reda i din väska/ryggsäck - dokumentfickan hjälper dig med detta, samtidigt som den kan skydda tidningar, häften, dokument eller något helt annat. Finns i både utvalda ryggsäckar och väskor.

Reflex / reflexpasspoaler
Vi på Black Hill tycker det är viktigt att se till att synas i mörkret - Därför har vi många ryggsäckar och väskor reflexer. Vi har även ett ryggsäcksöverdrag i reflex i vårt sortiment som ska hjälpa dig att synas när det är mörkt och hålla att vätan ute ifall de regnar.

 

Kundtjänst

Vår kundtjänst har öppet 
Måndag-Fredag: 08.00-16.00
Lunchstängt: 12.00-13.00

»  Kundtjänst
» Villkor & frakter 
» info@blackhill.se

Kontakta oss / Information

Backegårdsvägen 1 | 459 30 Ljungskile 
Organisationsnummer: 556472-4325
Telefon: 0522-290 60
Mail:  info@blackhill.se

Följ oss

Följ oss gärna på våra sociala medier

Black Hill FacebookBlack Hill Instagram

» Om cookies |  » Sitemap  |   © Black Hill